Od Italije, Mađarske, Slovačke i Litvanije podrška na EU putu

Predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću prethodnih dana pristiglo je više čestitki povodom izbora 43. Vlade i njegovog stupanja na dužnost.

Kako je saopšteno iz Vlade, predsjednik Vlade Republike Italije Mario Dragi naveo je u čestitki da će Italija nastaviti da odlučno podržava legitimne evropske aspiracije Crne Gore, ističući da Italija namjerava obezbijediti svu  neophodnu podršku u zahtjevnom reformskom procesu.

"Uvjeravam Vas da Mađarska ostaje posvećena produbljivanju bilateralnih odnosa između  naših zemalja i da Crna Gora može i dalje računati na našu podršku u njenim naporima za  evropsku integraciju", istakao je Viktor Orban, predsjednik Vlade Mađarske.

Čestitajući u ime Vlade koju predstavlja i u svoje ime, predsjednik Vlade Slovačke Republike Eduard Heger naglasio je uvjerenje u kontinuiranu podršku svoje države u ispunjavanju evroatlantskih ambicija naše države i poželio premijeru Abazoviću puno snage i entuzijazma u reformskim naporima, naročito u oblasti izgradnje vladavine prava.

"Uvjeravam Vas da Vlada Litvanije nastavlja da snažno podržava politiku proširenja EU na  Zapadnom Balkanu zasnovanu na zaslugama. Želimo Vam puno uspjeha na putu vaše zemlje  ka evropskim integracijama", istakla je Ingrid Šimonite, premijerka Litvanije.

izvor:rtcg