Najbolniji dio tranzicije iza nas

Najkompleksniji i najbolniji dio tranzicije je daleko iza nas i u tom pogledu smo ispred ostalih država Regiona. Međutim, postoji još dosta izazova na putu razvoja i povećanja životnog standarda, smatra premijer Duško Marković.

Predsjednik Vlade Crne Gore saopštio je da je potrebno dalje unapređivanje poslovnog ambijenta, a naročito infrastrukture – aerodroma, puteva, željeznice, energetske i digitalne infrastrukture “Paraleleno sa tim moramo pojednostaviti administrativne procedure za valorizaciju naših razvojnih potencijala”, rekao je Marković u intervjuu Pobjedi.

On je, povodom Dana nezavisnosti, podsjetio da je Crna Gora u proteklih dvanaest godina uspjela da značajno podigne životni standard građana sa 3.460 eura bruto domaćeg proizvora po glavi stanovnika 2006. na dvostruki iznos, te da poveća prosječnu platu sa 286 eura 2006. godine na 510 eura 2018. godine.

Premijer vjeruje da smo ostavili najkompleksniji i najbolniji dio tranzicije iza sebe, da smo uz snažnu opštu investicionu aktivnost pokrenuli i grandiozne projekte autoputa i podmorskog kabla, kao i da smo pokazali odlučnost i sposobnost da odbranimo vitalne nacionalne interese kada su oni bili ugroženi.

Izvor:RTCG