Odnosi CG i Srbije odlični, preduzetnici da budu kreativni

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović saopštio je u Novom Sadu da je po obimu robne razmjene Srbija prvi i najznačajniji partner Crne Gore, da je to rezultat dobrih političkih i ukupnih bilateralnih odnosa Republike Srbije i Crne Gore, i pozvao privrednike i preduzetnike da kao stubovi daljeg razvoja ekonomije dviju država budu hrabri, kreativni i inovativni.

"Ovako dobri međukomorski i privredni odnosi svakako su rezultat veoma dobrih političkih i ukupnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Republike Srbije. Dvije prijateljske zemlje i naše vlade su kreirale pozitivan politički okvir, zasnovan na međusobnom poštovanju i uvažavanju sopstvenih interesa, okvir koji je stvorio povoljan ambijent za ekonomsko povezivanje i ukupnu regionalnu saradnju", rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović u Novom Sadu obraćajući se Poslovnom forumu Vojvodina – Crna Gora.

Potpredsjednik Vlade je dodao da je "za Crnu Goru ohrabrujuće što je u prvom kvartalu ove godine na tržite Srbije izvezla proizvoda u vrijednosti od 21,2 miliona eura, 43,2% u odnosu na isti period prošle godine".

"Vlada Crne Gore, Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada su najodgovornije za stvaranje političkog i ekonomskog okvira koji će vam obezbijediti nesmetano tržišno poslovanje, u kojem ćete zavisiti samo od vašeg rada. Okvir u kome ćete moći da realizujete vaše preduzetničke vizije, jer ste Vi stubovi razvoja ekonomije naših država. Zato, budite kreativni, hrabri i prije svega inovativni. Razmjenjujte iskustva i konstantno otkrivajte nova polja moguće saradnje, pratite komunikacione i tehnološke trendove 21. vijeka, prezentujte vaše proizvode i usluge i uvijek stremite da budete najbolji", rekao je Simović.

 

Izvor:RTCG