Tužilaštvo u Skupštini: Još vještače 239 putnih naloga

Osnovno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj povodom izvještaja Državne revizorske institucije o trošenju novca u Skupštini Crne Gore, odnosno 239 putnih naloga za koje je isplaćena akontacija od 120.785 eura, a nijesu razduženi.

Državna tužiteljka Danka Ivanović-Đerić Pobjedi je kazala da još nije donijeta odluka o ovom predmetu.

“U toku su određena vještačenja, a izviđaj će biti završen kada stanje stvari bude u dovoljnoj mjeri razjašnjeno radi donošenja odluke u predmetu”,  saopštila je Ivanović-Đerić . Podsjetimo da je Državna revizorska institucija u oktobru prošle godine dala negativno mišljenje na usklađenost poslovanja sa zakonima Skupštine Crne Gore za 2016.

Parlamentu je tada ostavljen rok od šest mjeseci da izvijeste DRI o preduzetim radnjama po preporukama. Parlament je ispoštovao rok i 18. aprila dostavio DRI izvještaj o realizovanim preporukama.

Senator DRI Branislav Radulović je prije petnaestak dana za Pobjedu saopštio da je Skupština Crne Gore u utvrđenom roku podnijela cjelovit izvještaj o realizacji 23 preporuke.  

DRI će, u drugom i trećem kvartalu ove godine, kroz kontrolnu reviziju, u skadu sa svojim Godišnjim planom revizija, provjeriti stepen njihove realizacije i o tome sačiniti poseban izvještaj.

U ovom trenutku možemo konstatovati da je Skupština, kao subjekt revizije, blagovremeno, cjelovito i sveobuhvatno izvijestila o svim aktivnostima na realizaciji preporuka DRI i u pogledu forme i kvaliteta izvještavanja podigla ljestvicu za sve buduće subjekte revizije kada je u pitanju izvještavanje o sprovođenju preporuka DRI - kazao je tada Radulović.

 

Izvor:AntenaM