Puna podrška Rumunije za otvaranje 27. poglavlja

13 09 pejovic gavrileskuCrna Gora je za pet godina vođenja pristupnih pregovora postigla dobre rezultate na svim poljima i Rumunija će i dalje aktivno podržavati njeno napredovanje prema članstvu u Evropskoj uniji (EU), posebno u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promjena.

To je saopšteno je u razgovoru ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića i potpredsjednice Vlade i ministrice održivog razvoja Rumunije Gracijele Leokadije Gavrilesku.

Pejović je zahvalio na saradnji i podršci, posebno u dijelu prenošenja naučnih i tehničkih znanja i iskustava iz oblasti zaštite životne sredine koje je doprinijelo kvalitetnijem usklađivanju nacionalnih politika i zakonodavstva sa zahtjevima EU u toj oblasti.

On, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, istakao da Crna Gora aktivno radi na otvaranju 27. poglavlje podsjetivši da je usvajanjem strategije i akcionog plana iz te oblasti, ispunjeno početno mjerilo u ovom poglavlju.

Navodi se da je Leokadija Gavrilesku čestitala na zahtjevnim reformama koje je Crna Gora sprovela i odličnim rezultatima koji se vide u praksi.

Izvor:mina