Do kraja godine otvoriti sva poglavlja

13 09 markovic rumunijaCilj Crne Gore je da do kraja godine otvorimo preostala tri pregovaračka poglavlja kako bismo iduće godine mogli da uđemo u narednu fazu stvaranja pretpostavki za njihovo zatvaranje, saopštio je premijer Duško Marković.

On je danas u Podgorici razgovarao sa potpredsjednicom Vlade Rumunije, Gratielom Leokadijom Gavrilesku, sa kojom je, kako je saopšteno, dogovorena konkretna saradnja u nastavku procesa evropskih integracija Crne Gore.

Dogovoreno je, kako se navodi, da Crna Gora i Rumunija u predstojećoj fazi procesa evropskih integracija pokrenu procese konkretne saradnje i to u razmjeni eksperata i usavršavanju kadra iz naše zemlje na univerzitetima u Rumuniji.

Marković je sa zadovoljstvom prihvatio predlog vicepremijerke Gavrilesku da Rumunija i na ovaj način u narednom razdoblju doprinese našem evropskom putu.

Premijer je informisao potpredsjednicu Vlade Rumunije o političkim i ekonomskim prioritetima Vlade istakavši da je nastavak procesa evropskih integracija politički prioritet Crne Gore i da Vlada posebno radi na snaženju vladavine prava, jačanju kapaciteta institucija i poboljšanju investicionog ambijenta kao preduslova razvoja.

Izvor:rtcg