Za mlade preduzetnike i žene preduzetnice 40 000 eura podrške

Projekti mladih preduzetnika u 2021. godini biće podržani sa 20 hiljada eura, odlučeno je na XXV sjednici lokalnog parlamenta.

Sredstva za realizaciju projekata, kako je saopštio sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Haris Malagić, obezbjeđuju se iz opštinskog budžeta.

“Pravo učešća po Javnom pozivu imaju nezaposlena lica do navršenih 30 godina života, sa prebivalištem u Bijelom Polju, koji žele da pokrenu sopstveni biznis”, kazao je Malagić.

Opština Bijelo Polje nastaviće da pruža podršku i razvoju ženskog preduzetništva, a za tu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojiće  se takođe 20 hiljada eura.

Sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Haris Malagić, kazao je da pravo učešća po Javnom pozivu imaju nezaposlene žene i žene preduzetnice koje posluju najduže godinu dana prije objavljivanja javnog  poziva, sa prebivalištem u Bijelom Polju, koje žele da pokrenu ili unapređuju sopstveni biznis.

Pojedini odbornici imali su primjedbe na iznos sredstava koji se opredjeljuje za podršku ženskom preduzetništvu i mladim preduzetnicima, ističući da bi ona trebalo biti izdašnija.

I predsjednik Opštine, Petar Smolović, saglasan je da se sredstva za ovu namjenu povećaju.

Na današnjoj sjednici Skupštine  podršku odbornika dobio je i Lokalni plan akcije za borbu protiv korupcije za period 2021-2023.

“Od 2008. godine Opština je prepoznala značaj donošenja dokumenata usmjerenih na borbu protiv korupcije i organizovanog krminala, a upravo ta planska dokumentacija dovela je do suzbijanja korupcije na lokalnom nivou”, saopštio je Malagić, dodajući i da će novim LPA nastaviti borbu protiv korupcije.

Usvojen je i Predlog Odluke o prenosu prava svojine na građevinsko zemljište, kao i Predlog Odluke o razrješenju i imenovanju člana Odbora za imenovanje, koji je nakon podnošenja ostvake Rada Ranitovića, imenovao novog člana Vasa Obradvića iz Demokratskog fronta.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Vladmir Jelić