Lideri više zemalja čestitali Đukanoviću

Predsjednici Slovačke, Bjelorusije Palestine i Estonije Andrej Kiska, Aleksandar Lukašenko , Mahmud Abas i Kersti Kaljulaid čestitali su novoizabranom crnogorskom kolegi Milu Đukanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima.

Kiska je izrazio uvjerenje da će mandat koji je dobio na izborima, Đukanović iskoristiti za nastavak reformi na putu integracije Crne Gore u Evropsku uniju.

„Uvjeren sam da će Crna Gora i dalje igrati pozitivnu ulogu u stabilizaciji i daljem razvoju regiona u cjelini“, navodi se u čestitki, saopštio je DPS. Lukašenko je istakao da je pobjeda Đukanovića svjedočanstvo podrške građana kursu ka obezbjeđenju stabilnosti, progresivnom razvoju države i poboljšanju njenog međunarodnog ugleda, uz nadu za proširenje prijateljskih bjelorusko-crnogorskih odnosa i plodotvornoj saradnji u svim sferama od obostranog interesa.

Abas je čestitao Đukanoviću dobijanje povjerenja prijateljskog crnogorskog naroda na predsjedničkim izborima. On je ponovio interesovanje za unapređenje postojećih prijateljskih odnosa, uz želju za otvaranje novih vidika na svim poljima, konsolidujući međusobnu saradnju na obostrani interes.

Predsjednica Republike Estonije Kersti Kaljulaid takođe je čestitala Đukanoviću pobjedu i poželjela uspjeh na novoj dužnosti.

„Radujem se daljem jačanju konstruktivnih i prijateljskih odnosa između dvije države saveznice u godinama koje dolaze“, kazala je u čestitki.

 

 Izvor:RTCG