Đukanović: Ovo je vrijedna pobjeda i odskočna daska za maj!

Novi predsjednik Crne Gore,  lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, kazao je sinoć da su ispunili obećanje i ostvarili još jednu vrijednu pobjedu.

"Kako smo najavili u prvom krugu osvojili smo 54 odsto glasova i na taj način nadjačali zajedničke napore šest drugih kandidata. Ovo je potvrda čvrste riješenosti Crne Gore da nastavi evropskim putem, da nastavi putem koji će nas dovesti do članstva u EU", rekao je on.

Kako je dodao, ovo je ubjedljiv i nadmoćan rezultat i dokat da je DPS jaka mašinerija, uz snažnu podršku koalicionih partnera. Imao je poruku i za opoziciju.

"Ovo je prava prilika da se preispitate i shvatite da se ne može ništa dobro napraviti prkoseći demokratiji Crne Gore i negiranjem slobodne i demokratske volje građane", rekao je Đukanović.

Kako je dodao, želi da svi zajedno rade na svim izazovima sa kojima se Crna Gora suočava.

"Prioritet je ekonomski razvoj koji treba da garantuje zaposlenost i rast standarda života. Da se homogenizuju društveni i ljudski potencijali jer ćemo tako bolje savladati probleme koji stoje pred nama", rekao je novi predsjednik Crne Gore.

Ova pobjeda je, kako je rekao, odlična odskočna daska za naredne lokalne izbore.

"Imamo nova izborna iskušenja, u maju imamo izbore, i ovi izbori su prava odskočna daska, posebno za izbore u Podgorici. Imamo odličan zalet i vjerujem da ćemo i u maju slaviti", zaključio je Đukanović.

Izvor:Antena M