Važno prisustvo međunarodnih posmatrača

Crna Gora i na predstojećim predsjedničkim izborima pokazuje otvorenost i posvećenost ispunjavanju svih kriterijuma koje njeguju razvijene evropske demokratije, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On se juče  sastao sa delegacijom Evropskog parlamenta (EP) koju su činili potpredsjednik Fabio Masimo Kastaldo i poslanici Žoze Inacio Farla, Tonino Picula, Havier Nart, Andre Elisen i Tomaš Meserič.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je zahvalio na prihvatanju njegovog poziva da EP uputi delegaciju koja će posmatrati predsjedničke izbore u Crnoj Gori 15. aprila.

„Brajović je ocijenio važnim prisustvo međunarodnih posmatrača na izborima, naglasivši da Crna Gora i na ovim izborima pokazuje otvorenost i posvećenost ispunjavanju svih kriterijuma koje njeguju razvijene evropske demokratije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na sastanku, između ostalog, bilo riječi i o važnosti održavanja izbornog procesa u fer i demokratskom ambijentu, čemu treba da doprinesu svi akteri izbornog procesa.

Izvor: RTCG