"Odnos CG i BiH za primjer svima"

Crna Gora i BiH danas nemaju nijedno otvoreno pitanje, a rješenja za ključna pitanja  koja smo imali mogu biti primjer svima, kazao je hrvatski  član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović na sastanku s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

"Riješili smo pitanje granice bilateralno, bez bilo kakvog uticaja iz vana. I, kažem, bio bih presretan, kad bi na sličnoj nekoj relaciji mogli riješiti pitanje sa druga dva susjeda, da ih ostavimo iza sebe”, poručio je Čović.

On je kazao da BiH pošto je Crna Gora već članica NATO saveza, može puno preuzeti, učiti i edukovati se s onima koji su već prošli jedan put.

Vujanović je naglasio da su odnosi između naše zemlje i BiH  izvanredni. 

"Mi smo potpisali Memorandum o saradnji. Spremni smo da učinimo sve, naše iskustvo da prenesemo i da ubrzamo evropski put BiH, znajući da je to ono što je interes ne samo Bosne i Hercegovine, nego i ukupnog regiona. Razgovarali smo i o pitanjima infrastrukture i njenog unapredjenja i konstatovali da tu postoji širok prostor da se nešto uradi. Vjerujem da će se nastaviti na tim velikim projektima infrastrukture kako bi naši gradjani bili bliži, kako bi lakše, brže i jeftinije dolazili i kako bi ekonomije bolje saradjivale", poručio je Vujanović.

Izvor:RTCG