"Porto Novi bio pametna odluka"

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović istakao je, tokom posjete turističkom kompleksu Porto Novi u Herceg Novom, da se danas uvjerio da je prije nekoliko godina donijeta pametna odluka o valorizaciji nekadašnjeg vojnog kompleksa i da je pametno izabran investitor, koji pokazuje odgovoran odnos i prema lokalnoj i široj zajednici.

Značaj ovog projekta nije samo u tome što će bitno unaprijediti kvalitet turističke ponude Crne Gore, obim investicije, obim finansijskog angažovanja investitora, obim zaposlenosti, to je nešto što predstavlja snažan impuls ukupnom ekonomskom rastu, ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore i, naravno, sa završetkom ovog objekta Crna Gora će dobiti još jedan prestižni turistički brend koji će sigurno biti znak raspoznavanja turističke i ukupno države Crne Gore na međunarodnom planu", poručio je Đukanović.

Kako je naglasio, projekat se kvalitetno realizuje, te dobrinosi svim ciljevima koje Crna Gora ima, prije svega na razvojnom planu.

On je posjetio i prve četvorke rođene u Crnoj Gori, kojima je kumovao na rođenju, tokom svog prvog predsjedničkog mandata.

"Vasilije, Petar, Ivana i Božidar Mijušković su u decembru 2017. napunili 18 godina, a svog kuma su dočekali u domu roditelja Vesne i Srđana u Kumboru", saopšteno je iz DPS-a. 

Izvor: Rtcg