Za Đukanovića 50,6%, Bojanića 35,5%, Vuksanović, 7,9%

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović ima podršku 50,6 odsto građana, na drugom mjestu je Mladen Bojanić sa podrškom od 35,5 odsto, dok bi Draginju Vuksanović glasalo 7,9 odsto ispitanika pokazalo je CEDEM-ovo istraživanja.

CEDEM-ovo ispitivanje javnog mnjenja pokazalo da Marko Milačić ima podršku od 2,9 birača, Goran Danilović 2,1 odsto ispitanika, dok bi Hazbija Kalač i Vasilije Miličković imali podršku ispod jedan odsto birača.

CEDEM navodi i da osam odsto ispitanika nije odlučilo za koga će glasati. Iz CEDEM-a su pojasnili i da su istraživanje radili prije utvrđivanja liste kandidata, te da je pretpostavka da će glasovi Gorana Danilovića ići Mladenu Bojaniću. U slučaju da bude drugog kruga, kako je pokazalo ispitivanje javnog mnjenja, 55 odsto birača bi podržalo kandidata vlasti, a 45 opozicije. DPS ima podršku 43 odsto građana, Demokrate 21,2, dok bi DF glasalo 12,6 odsto građana, pokazalo je CEDEM-ovo istraživanje "Političko javno mnjenje Crne Gore - Predsjednički izbori".

Najpopularniji političar, kako je pokazao istraživanje, je Filip Vujanović sa prosječnom ocjenom 3,02, slijedi Milo Đukanović sa ocjenom 2,98, Aleksa Bečić je treći sa 2,86, premijer Duško Marković je četvrti sa prosječnom ocjenom 2,66, a Mladen Bojanić ima ocjenu 2,63.  Građani najviše vjeruju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, zatim obrazovanom i zdravstvenom sistemu, dok najmanje povjerenja imaju u političke partije i CPC, pokazalo je CEDEM-ovo istraživanje.  Istraživanje je pokazalo da 42,1 odsto građana smatra da Crna Gora ide pravim, a 42,4 odsto da idemo pogrešnim putem.

CEDEM navodi i da 24,2 odsto ispitanika nije zadovoljan radom Vlada. Ministarstvo sporta i resorni ministar Nikola Janović imaju najveću podršku građana, dok je na drugom mjestu Ministarstvo prosvjete.

Izvor: RTCG