Izbore prati 127 posmatrača OEBS-a

Predstojeće predsjedničke izbore u Crnoj Gori pratiće 127 posmatrača OEBS-a, saopšteno je na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa Kirsten Jope dugoročnim posmatračem Kancelarija OEBS-a za demokratske institucija i ljudska prava.

„Kancelarija OEBS-a za demokratske institucija i ljudska prava zvanično je otvorila misiju za posmatranje predjsedničkih izbora koji će se održati 15. aprila u Podgorici, koja se sastoji od 11 stručnjaka smještenih u Podgorici i 16 dugoročnih posmatrača koji će biti raspoređeni širom zemlje u timovima po dvoje.

Takođe, 100 kratkoročnih posmatrači će pratiti procedure za vrijeme izbornog dana. Posmatračka misija je pokrenuta na inicijativu crnogorskih vlasti“ saopšteno je na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa Kirsten Jope dugoročnim posmatračem Kancelarija OEBS-a za demokratske institucija i ljudska prava.

Stijepović je pozdravio otvaranje Kancelarije, ističući da je najvažniji cilj da izbori budu odraz slobodno izražene volje građana.„To je najveće demokratsko dostignuće.

Veoma su nam važne preporuke OEBS-a, visoko cijeneći ulogu koju imate u izbornim procesima i primjeni najboljih međunarodnih standarda“ istakao je gradonačelnik Stijepović.

Izvor: Rtcg