Počela vakcinacija u Bijelom Polju - prioritetni zdravstveni radnici i stanari Doma starih

Četrdeset medicinskih radnika danas će primiti prvu dozu vakcine Sputnjik V, čime zvanično počinje vakcinacija u bjelopoljskoj opštini, saopštila je za Radio Bijelo Polje dr Ifeta Erović, specijalista higijene.

Ona je istakla da su iz Instituta za javno zdravlje  juče dobili 150 doza vakcine, od kojih je 40 predviđeno za zdravstvene radnike, dok je ostatak doza opredijeljen za štićenike bjelopoljskog Doma starih.

„Jutros smo počeli vakcinaciju naših zdravstvenih radnika, njih četrdeset će danas primiti prvu dozu“, kazala je dr Erović.

On  nije precizirala kada će u Bijelom Polju početi masovnija   vakcinacija.

„To zavisi od toga kada će u našu zemlju stići najavljeni kontigent vakcina i na koji način će one biti raspodijeljene, ali, mi smo spremni“, poručila je dr Ifeta Erović, ističući da će imunizacija biti organizovana u skladu sa smjernicama Instituta za javno zdravlje, a prioritet će imati rizične grupe stanovništva.

Istakla je i da je interesovanje veliko, te da se građani masovno prijavljuju.

„Zainteresovani građani javljaju se putem call centra, na telefon 069-250-261, saopštavajući ime i prezime, JMBG, kao i ime i prezime izabranog doktora kod kojeg je pacijent registrovan. O terminu vakcinacije biće obaviješteni dan ili dva ranije, kako bi se ta procedura što lakše sporovela, bez gužvi i panike“, kazala je dr Erović za Radio Bijelo Polje.

Iz bjelopoljskog Doma starih su potvrdili  da će u dogovoru sa Domom zdravlja i  nadležnim epidemiologom organizovati vakcinaciju njihovih korisnika.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Dom zdravlja

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE