Nećemo dijeliti privrednike na naše i njihove

Vlada će biti institucionalni partner svim privrednicima koji obavljaju fer biznis, kako bi se ostvario zajednički cilj - ekonomski napredak Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku predstavnika izvršne vlasti i crnogorskih privrednika.Potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović, kazao je da treba prestati sa praksom da se privrednici dijele “na naše i njihove”.

“Mi kao Vlada i vi kao privrednici treba da budemo partneri i da imamo jedan cilj - ekonomski napredak Crne Gore. Ne možete vi bez Vlade, ali ni mi bez zdrave privrede“, rekao je Abazović na početku sastanka u Vili Gorica.

On je naveo i da će Vlada podržati sve privrednike koji obavljaju fer biznis.Ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić, saopštio je da će svi privrednici u tom Vladinom resoru imati partnera.On je poručio i da će svi privrednici u Crnoj Gori biti izjednačeni i da neće biti „ulaza u Vladu na mala vrata“.

„Vlada će biti institucionalni partner svima vama, ali niko neće imati mogućnost da dođe u Vladu i da traži pare, jer ne umije da vodi svoj biznis“, kazao je Bojanić.

Izvor: rtcg