Đukanović kandidat za predsjednika DPS-a

Predsjedništvo DPS je jednoglasno predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Milo Đukanović, a da kandidati za potpredsjednike budu: Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić, saopšteno je iz te partije.

Na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista, kako navode u saopštenju, razmatrane su aktivnosti u susret 9. Kongresu i predloženi kandidati za predsjednika i potpredsjednike partije.

Predsjedništvo je jednoglasno predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Milo Đukanović, a da kandidati za potpredsjednike budu: Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

"Od ukupno predloženih osam biće izabrana četiri potpredsjednika. Takođe, na sjednici je ponovljeno opredjeljenje da se za dvije godine svi predsjednici Opštinskih odbora kao i predsjednik Partije biraju neposrednim glasanjem od strane partijskog članstva", saopšteno je iz DPS-a.

Konstatovano je da Demokratska partija socijalista ostaje čvrsto posvećena daljoj izgradnji građanske Crne Gore, njenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada i evropske budućnost.

izvor: rtcg