Krivokapić predložio Vukšića za direktora ANB-a

Premijer Zdravko Krivokapić predložio je Vladi da za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) imenuje Dejana Vukšića, dosadašnjeg vršioca dužnosti (vd) direktora Agencije.

Krivokapić je taj predlog, na osnovu Zakona o ANB-u, uputio u četvrtak crnogorskom parlamentu radi davanja mišljenja.Zakonom je propisano da direktora ANB imenuje Vlada, na predlog premijera.Vlada je 17. decembra prošle godine imenovala Vukšića za vršioca dužnosti direktora ANB-a, do imenovanja direktora Agencije u skladu sa zakonom, a najduže na šest mjeseci.

“Pošto je za imenovanje direktora ANB neophodno sprovesti zakonom propisanu proceduru i pribaviti i mišljenje Skupštine Crne Gore, smatram da su se stekli usiovi da Vladi predložim imenovanje Vukšića za direktora ANB”, navodi se u obrazloženju Krivokapića.On ističe da predlog da Vlada za direktora ANB-a imenuje Vukšića temelji na činjenici da je, kroz dugogodisnji profesionaini angažman, stekao lični i profesionaini kredibilitet, kao i da je uspješno obavijao poslove v.d.

“To me uvjerava da će i poslove direktora Agencije kvalitetno i uspješno obavijati i da će svojim radom služiti interesima države Crne Gore i doprinijeti izgradnji povjerenja građana u rad ANB-a”, naveo je Krivokapić.

Izvor:Mina