RTCG da se bavi onim što mu je uloga

Predsjednik Duško Marković kazao je u intervjuu Televiziji Crne Gore da ne želi da se bavi Savjetom RTCG, već da ga kao premijera interesuje da se javni servis bavi onim što je njegova uloga.

"Ja se sada zaista ne bih bavio Savjetom i problemima koje ima Savjet u postupku utvrđivanja konflikta interesa bez obzira na to o kome se radi. To mene ne interesuje, to je dužnost i obaveza Parlamenta i Savjeta i naravno drugih organa koji se bave tim pitanjima. … Ono što mene interesuje kao predsjednika Vlade, da Javni servis kroz svoju uređivačku politiku odgovara onoj potrebi i onom interesu zbog kojeg postoji i zbog kojeg je osnovan, a to je obezbjeđivanje javnog interesa pravovremeno, profesionalno i nepristrasno obavještavanje građana i naravno dobra komunikacija je neophodna sa Vladom", rekao je Marković.

Ocjenjujući da su mediji sedma sila, Marković je rekao i da nije na čelu Vlade koja "traži medijsko eksponiranje".

Na primjedbu urednika da TVCG nekada nije imala sagovornike iz Vlade, premijer Marković je rekao da mu je drago da je Televizija to primijetila i da namjera Vlade nije bila da se izoluje sa medijske scene i da misli da je javni servis u jednom trenutku upao u opštu političku scenu gdje se treba takmičiti ko je više opoziciono nastrojen.

Izvor:rtcg