Blažić povukao kandidaturu i dao podršku zajedničkom kandidatu

Profesor Đorđije Blažić  povukao je danas kandidaturu za predsjednika Crna Gore i podržao kandidata većeg dijela opozicije Mladena Bojanića.

Blažić je kazao da je težnja da doprinese  opozicionom jedinstvu i prevazilaženju podjela u onome što je dramatični trenutak za našu zemlju, bila  osnovna motivacija njegove  kandidature.

“U posljednjih desetak dana, veći dio opozicionih partija uspio je da dođe do kompromisa i dugo očekivane saglasnosti o zajedničkom kandidatu. Kako bih podstakao mogućnost promjena, želim da obavijestim javnost da odustajem od predsjedničke kandidature i svoju podršku dajem zajedničkom kandidatu”, rekao je Blažić, dodajući da se  nada da će njegov izbor, “rezultovati dugo očekivanim i prijeko potrebnim reformama u našoj zemlji, koja nikada do sada nije demokratskim putem promijenila vlast”.  

Takođe je kazao da  od partijskih lidera  očekuje da u toku izbornog procesa, konačno pokažu kako im je interes građana iznad ličnih interesa.

On je zahvalio i timu "na izuzetnoj organizaciji i uspješnoj kampanji, vođenoj simboličnim sredstvima i u gotovo nemogućim uslovima". 

Blažić je Državnoj izbornoj komisiji  u nedjelju  predao  više od osam hiljada potpisa podrške njegovoj kandidaturi.

Izvor:rtcg