Parlamentarnom diplomatijom do unaprjeđenja odnosa

Parlamentarna diplomatija i aktivnosti grupa prijateljstva Azerbejdžana i Crne Gore otvaraju vrata dodatnom unaprjeđenju političkih, ekonomskih, kulturnih veza dvije države, ocijenjeno je na satanku predsjednika crnogorskog i azerbejdžanskog parlamenta, Ivana Brajovića i Oktaja Asadova.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, Asadov je kazao da povoljna poslovna klima za investitore Azerbejdžana u Crnoj Gori, kao i uspješni projekti u oblasti turizma i logistike, na najbolji način uzajamo promovišu dvije države i stvaraju uslove za realizaciju novih projekata.

Navodi se da je o saradnji Mješovite komisije za ekonomsku saradnju i predstojećem Biznis forumu, na kojem se očekuje učešće visokih zvaničnika Crne Gore, bilo je riječi u razgovoru sa predsjednikom Vlade Azerbejdžana Arturom Rasizadeom.

„Koji je iznio očekivanje da unaprjeđenjem ugovorne baze stvorimo i formalne preduslove za intenziviranje spoljno-trgovinske razmjene i podizanje sveukupnih ekonomskih, kulturnh odnosa na viši nivo“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz parlamenta, slični tonovi prijateljske podrške i priznanja Crnoj Gori na konzistentnoj vanjskoj politici i posebnoj ulozi na Zapadnom Balkanu, čuli su se i na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Elmarom Mamadijarovim.

Izvor:rtcg