Tužilaštvu predate 294 prijave

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) predao je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) ukupno 294 prijave građana koji sumnjaju da su njihovi podaci zloupotrijebljeni za podršku predsjedničkim kandidatima.

Iz CDT-a je saopšteno da su dobili više stotina prijava, a da je danas do 14 sati obrađeno 200 koje su predali VDT-u. U utorak su predate 94 prijave.

„Javilo nam se više građana koji su podnijeli prijave, a koje je tužilaštvo danas kontaktiralo“, kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da pozdravljaju brzu reakciju tužilaštva i formiranje predmeta vezanog za prijave građana.

„Nadamo se da će nastaviti sa odlučnom akcijom i nedvosmosleno utvrditi da li u prikupljanju ličnih podataka i potpisa ima elemenata krivičnog djela“, poručili su iz CDT-a.

Navodi se da im se veliki broj građana javlja ne samo zahtjevom da se krivično procesuiraju njihovi slučajevi, već i da se njihovi podaci uklone iz baze potpisa.

„Obavještavamo građane da CDT nije u mogućnosti to da uradi i da se zbog eventualne povrede izbornih prava obrate Državnoj izbornoj komisiji (DIK)“, dodaje se u saopštenju.

Oni su kazali da razumiju reakciju i ljutnju pojedinih građana zbog svega što im se desilo, ali im poručuju da moraju biti strpljivi i sačekati pravni epilog tog slučaja.

Izvor:mina