Mandatar da pregovara sa SNP-om

Predsjednici Socijalističke narodne partije i Pokreta za promjene Vladimir Joković i Nebojša Medojević kazali su u odvojenim izjavama za Pobjedu da im je, ukoliko je autentičan, neprihvatljiv dokument nacrt raspodjele funkcija koji je ponudio mandatar za sastav Vlade Zdravko Krivokapić.

Joković je kazao da je u srijedu uputio pismo mandataru u kojem zahtijeva da se za raspodjelu resora pregovara sa SNP-om, shodno snazi koje poslanički klub ima u parlamentu. ,,Tražio sam od Krivokapića da se pregovora o resorima koji će biti ponuđeni SNP-u, a ne da u tu priču budemo uključeni u kvotu DF-a ili koalicije ,,Zajedno za budućnost Crne Gore“. SNP je najstarija opoziciona stranka i tražimo da bude ispoštovana shodno snazi u parlamentu - rekao je Joković za Pobjedu.

Joković je dodao da je nacrt raspodjele prvi put vidio u medijima i da ne zna da li je autentičan, odnosno istinit dokument.

U nacrtu raspodjele Krivokapića, a koji je objavio dnevni list Dan, koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ bi pripalo osam resora i jedno potpredsjedničko mjesto u vladi Crne Gore. U pitanju su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo nauke, Ministarstvo sporta, Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo javne uprave.

izvor: rtcg