Zbog PzP-a danas neće o potpredsjednicima

Novi sastav poslanika u Skupštini Crne Gore danas će izabrati Administrativni odbor, koji će uz predsjednika brojati još 13 članova.

S obzirom na to da se radi o nastavku konstitutivne sjednice započete 23. septembra, dnevnim redom je planiran i izbor potpredsjednika Skupštine, ali se o toj tački danas neće raspravljati zbog inicijative Pokreta za promjene (PzP) da se taj proces zaustavi, saopšteno je Danu nezvanično iz PzP-a.

U PzP-u, smatraju da je prioritet dogovoriti sastav reformske vlade, a tek onda treba da se izaberu pojedinačne funkcije kako u Vladi i Skupštini, tako i u drugim tijelima poput odbora, agencija…

Kako su obrazložili, to je odlučeno zbog „neprincipijelnog, tendencioznog i neargumentovanog odnosa pojedinaca prema cjelokupnom procesu, a koji su se tim povodom oglašavali prethodnih sedmicu ili dvije“.

"PzP jeste zaustavio cjelokupan proces, ali ne da bi nešto sabotirao, već, naprotiv, da bi sve bilo stvar dogovora. Smatramo da najprije treba da imamo reformsku vladu, da Skupština treba da bude centralno političko mjesto i da ta vlada treba da bude kompetentna i da se na principijelan način podijele funkcije. Smatramo da je u ovom trenutku sasvim dovoljno da imamo predsjednika Skupštine, da imamo formiran Administrativni odbor, kao najvažnije skupštinsko tijelo, i da imamo mandatara za novi sastav vlade", navode u ovoj partiji.

izvor: rtcg