Nova vlast da ispunjava NATO obaveze

Frederik Ben Hodžis, bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi, danas saradnik vašingtonskog Centra za analizu evropske politike (CEPA), ocijenio je u razgovoru za Pobjedu da se od bilo koje zemlje saveznice NATO-a kojoj bude povjereno čuvanje osjetljivih podataka crnogorskih službi - očekuje da te podatke zaštiti.

Kaže i da od nove vlasti očekuje da ispuni svoje obaveze prema NATO-u. Lider GP Ura i nosilac liste ,,Crno na bijelo“ Dritan Abazović kazao je prošle nedjelje da je sa predstavnicima dvije ,,najuticajnije zemlje“ imao razgovore o tome kome treba da bude povjereno upravljanje resorima kao što su Ministarstvo odbrane, ANB…

"Očekujem da se oni sektori koji se tiču nacionalnog interesa i nacionalne bezbjednosti ne mogu dati ljudima koji su neozbiljni i koji bi mogli da utiču negativno na bezbjednosne prijetnje", kazao je nedavno Abazović.Nije precizirao imena, o kome se radi, već je rekao da "svako svakoga poznaje"."Moramo za te oblasti imati poseban senzibilitet. Juče sam imao sastanak sa predstavnicima dvije najuticajnije zemlje i znam šta pričam", dodao je.

Izvor: rtcg