Bečić: Pregovori se odvijaju planiranom dinamikom

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, sastao se, danas u Podgorici sa ambasadorkom Francuske Kristin Tudik i tom prilikom istakao da će Demokrate, a vjeruje i ostali potpisnici “Sporazuma za budućnost“ biti garanti njegove implementacije.

Naveo je da pregovarački timovi pobjedničkih koalicija razgovaraju o načinima funkcionisanja, modalitetima, ali i prioritetima buduće vlasti, kao i da se pregovori odvijaju planiranom dinamikom. Istakao je da su aktuelni pregovarački timovi brži od svih koje je do sada imala Crna Gora prilikom konstituisanja vlasti nakon jednog izbornog procesa.

Bečić je naglasio da u budućoj vlasti neće biti revanšizma i da je Demokratska Crna Gora spremna da zajedno radi sa svim časnim, poštenim i stručnim ljudima koje zatekne u administraciji, jer bez institucionalne memorije nema napretka i ostvarenja Programa buduće Vlade.

“Čeka nas ozbiljan posao i spremni smo da se uhvatimo u koštac sa svim problemima”, naveo je Bečić. On je dodao da će se nova vlast obračunati sa organizovanim kriminalom i korupcijom onako kako je i pobijedila na izborima.

“Nema hapšenja zbog mržnje, netrpeljivosti ili političke podobnosti. Radiće se u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore”, zaključio je Bečić. Tudik je čestitala je Bečiću na izbornom rezultatu i saopštila da joj je drago što je koalicija “Mir je naša nacija” bila dostojanstvena u pobjedi, te slala pomiriteljske poruke i u predizbornom i u postizbornom periodu.

“Čeka vas ozbiljan posao, a Republika Francuska je saveznik svima onima koji žele dobro Crnoj Gori i njenim građanima”, istakla je Tudik. Ambasadorka Francuske u Crnoj Gori poručila je da je raduje opredijeljenost tri izborne liste da Crna Gora stremi ka Evropskoj uniji i ostane u NATO-u, što potvrđuje i Sporazum tri lidera.

 

Izvor: RTCG