Problemi pred početak školske godine: Svaka peta porodica nema računar

Sindikat prosvjete i kancelarija UNICEF-a upzorili su Ministarstvo prosvjete da sva djeca nemaju jednake uslove za praćenje onlajn nastave, pošto je istraživanje pokazalo da svaka peta porodica nema računar u svom domu, piše Dan.

Ministarstvo prosvjete nije razmatralo zahtjeve UNICEF-a, Sindikata prosvjete, Prosvjetne zajednice i Udruženja Roditelji da škole same odluče o modelima nastave.Predsjednik Gradskog odbora Sindikata prosvjete Podgorica Slobodan Savović istakao je za Dan da su donijeli zaključke koji govore o tome da praktično na deset dana do početka godine nemaju većinu stvari definisano.“Oko povećanog obima norme, oko planova i njihove restrikcije, oko školskog kalendara, oko tehničke opremljenosti učenika i nastavnika itd.

Puno je više nedefinisanih stvari nego onih koje su uređene. Umjesto onakvog saopštenja i prebacivanja loptice drugoj administraciji, lično sam očekivao da Ministarstvo prosvjete makar razmotri naše mnogobrojne predloge”, kazao je Savović. Tražiće još jednom zajednički sastanak sa Ministarstvom, Zavodom za školstvo, Centrom za srednje stručno obrazovanje, pa i Ispitnim centrom, koji niko i ne pominje, a ono se ne oglašava po pitanju eksterne mature.

Izvor:CdM