U Opštoj bolnici u Nikšiću deset slobodnih kreveta

U Opštoj bolnici u Nikšiću liječi se 65 oboljelih od COVID 19, a na raspolaganju je još deset slobodnih kreveta, rekao je direktor te zdravstvene ustanove Ilija Ašanin.

Iz te zdravstvene ustanove sinoć je saopšteno da su kapaciteti popunjeni i da je to razlog jučerašnjeg dužeg čekanja na hospitalizaciju pacijenata koji su se nalazili ispred i u zgradi Internog odjeljenja. „Jutros mi je rečeno da imamo tri kreveta u zgradi Internih bolesti i sedam kreveta na Psihijatriji", naveo je Ašanin. On je na konfernciji za novinare u Nikšiću kazao da raspolažu i sa devet dodatnih mjesta koja do sada nijesu korišćena za kovid pacijente. "Od kojih je jedan broj bio opredijeljen za zaposlene da bi primali infuzije kako bi mogli izdržati 24 – satno dežurstvo i rad oko oboljelih“, naveo je Ašanin.

On je kazao da su u toj zdravstvenoj ustanovi planirali raspoložive smještajne kapacitete od 80 kreveta. „Danas je u bolnici normalno radno stanje, kao i prethodnih dana, a trenutno nemamo nijednog pacijenta na respiratoru. Juče su dva pacijenta preminula 1948. i 1958. godište, tri pacijenta su životno ugrožena, a ostali su stabilno“, naveo je Ašanin.

Izvor:MINA