Koalicija “Mir je naša nacija” predala izbornu listu

Koalicija koju predvodi Demokratska Crna Gora predala je  Državnoj izbornoj komisiji listu za parlamentarne izbore, koji će biti održani 30. avgusta. Koalicija koju čine Demokrate, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije, Građanski pokret Nova ljevica i Društvo za istraživanje politike i političke teorije nastupiće na izborima pod sloganom "Mir je naša nacija".

Nosilac lista Aleksa Bečić rekao je da se sloganom „Mir je naša nacija“ šalje poruka da je koalicija garant i ekonomskog, socijalnog, političkog, društvenog i, prije svega i iznad svega, međuvjerskog i međunacionalnog mira.

„Mir jesu pobjede, a ne podjele, mir jeste pomirenje i sloga, mir jeste pobjeda nad organizovanim kriminalom i korupcijom, mir je kad mladi ne odlaze iz Crne Gore, mir je kad ne kupujete odbornike, mir je kad ostavite vjerske zajednice na miru, mir je kad ne otimate imovinu”, poručio je Bečić.

On je rekao da se na listi nalazi 81 kandidata, od čega je devet doktora, šest magistara, 82 odsto visokoškolaca, preko 50 odsto novih lica, preko 40 odsto mladih ljudi.Bečić je naveo da su pred koalicijom tri cilja, tri ključne programske odrednice, pomirenje Crne Gore, njeno moralno uzdizanje i ekonomski oporavak.

„Pomirenje Crne Gore i izlazak iz začaranog kruga primitivnih balkanskih podjela jeste nešto što je osnova i suština“, kazao je Bečić.

Izvor:MINA