U PG i Beranama 10 pacijenata u teškom stanju

Na bolničkom liječenju u Podgorici i Beranama hospotalizovano je ukupno 88 pacijenata zaraženih novim virusom korona, a deset ih je u kritičnom stanju.

Naime, u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) liječi se 27 Kovid pacijenata, od kojih je šest na Jedinici intenzivnog liječenja.

"U KCCG se liječi 27 Covid-19 pacijenata od kojih je šest u Jedinici intenzivnog liječenja i životno su ugroženi. Jedan pacijent je priključen na mehaničku, a četiri na neinvazivnu ventilaciju", naveli su iz KCCG.

U beranskoj Opštoj bolnici hospitalizovan je 61 pacijent zaražen novim virusom korona, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove. Navode da su četiri pacijenta sa težom kliničkom slikom. "U Opštoj bolnici Berane liječi se 61 Kovid pozitivni bolesnik, od čega četiri pacijenta imaju tešku kliničku sliku", navode iz Opšte bolnice Berane.

Podsjećamo, prema juče saopštenim podacima, bolnicama u Crnoj Gori liječi se 185 Kovid pozitivnih pacijenata, od kojih je 13 u teškom stanju. Tokom jučerašnjeg dana registrovano je 96 novoinficiranih virusom korona, pa je sada u našoj zemlji ukupno 1.979 aktivnih slučajeva.

Izvor: RTCG