Na liječenju 44 pacijenta, jedan životno ugrožen

Na bolničkom liječenju od Kovida 19 u Opštoj bolnici Nikšić nalazi se 44 pacijenta, od kojih je jedan životno ugrožen, saopštio je direktor Ilija Ašanin. Dodaje da je prosjek godina pacijenata 45 i da i mladi, koji nijesu imali ozbiljnijih zdravstvenih problema imaju izuzetno komplikovane upale pluća.

„Na infektivnom odjeljenju nalazi se 35 pacijenata, devet se nalazi na Odjeljenju psihijatrije.

Svi su stabilnih vitalnih parametara, izuzev jednog pacijenta koji je životno ugrožen“, kazao je Ašanin.Istakao je da pacijent koji je životno ugrožen nije na respiratoru.

„Nemamo ni jednog pacijenta na respiratoru. To je pacijent koji je među prvima došao iz Pljevalja i koji je imao izuzetno komplikovanu upalu pluća sa jako lošim vitalnim parametrima. Mi smo uspjeli da zaliječimo tako komplikovanu upalu i na testu koji je rađen prije nekoliko dana, taj pacijent je kovid negativan. Međutim, pošto se radi o pacijentu koji ima 71 godinu, on je tokom liječenja dobio izliv krvi na mozak, što nema veze sa koronom. Trenutno je stabilan, pod stalnim je nadzorom“, objasnio je direktor bolnice.On je kazao da je od 2. Jula kada je primljen prvi pacijent, liječeno 65 pacijenata.

„Na kućno liječenje otpustili smo 18 pacijenata“, dodao je on.

 

Izvor: mina