Parlament danas nastavlja rad

Crnogorski parlament danas će nastaviti sjednicu koja je počela 23. juna, a poslanici bi trebalo da raspravljaju o 20 tema.

Na dnevnom redu zasjedanja su predloženi zakoni o alternativnom rješavanju sporova, parničnom postupku, kao i izmjene zakona o sudovima i Državnom tužilaštvu.

Poslanici bi trebalo da raspravljaju o zakonima o vojno - obavještajnim i bezbjedonosnim poslovima i tajnosti podataka. Poslanici će se izjasniti o Predlogu odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje (NATO Response Force - NRF).

Na dnevnom redu su i izmjene zakona o zdravstvenoj zaštiti i hitnoj medicinskoj pomoći. Predloženi su i zakoni o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore i medijima.

Na dnevnom redu su izbori i imenovanja. Poslanici su ranije usvojili izmjene i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2020. i o zaduživanju Crne Gore za ovu godinu.

Poslanici su usvojili zakone o životnom partnerstvu lica istog pola i zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a završili su raspravu o Predlogu zakona o turizmu i ugosteljstvo o kojem će naknadno glasati.

 

Izvor:MINA