Mrvaljević priznao grešku: Htio sam da napustim Crnu Goru zbog očevog zdravlja, snosiću odgovornost

Džudista Srđan Mrvaljević priznao je da je pokušao da napusti Crnu Goru iako je pod mjerama samoizolacije, a kako je kazao u izjavi dostavljenoj CdM-u, razlog za to je zdravstveno stanje njegovog oca.

Pljevaljska policija podnijela je juče krivičnu prijavu protiv džudiste zbog kršenja mjere samoizolacije.

“Želim da istaknem da sam od samog početka poštovao sve mjere NKT-a i aktivno učestvovao u nekoliko kampanja koje su propagirali disciplinu i poštovanje mjera. Istina je da sam juče pokušao da napustim Crnu Goru iako sam pod mjerama samoizolacije. Razlog za to je zdravstveno stanje mog oca. Uz sebe sam imao negativan PCR test i mislio sam da neće biti problem da napustim Crnu Goru iz razloga što nisam planirao povratak dok se situacija sa granicama ne normalizuje”, navodi Mrvaljević.

Kako je naglasio, u potpunosti priznaje grešku i spreman je da snosi svaku vrstu odgovornosti koju zakon propisuje.

“Ali mi je ipak drago što se i na mom primjeru pokazalo da Crna Gora vodi ozbiljnu i odgovornu borbu protiv virusa u kojoj nema privilegovanih. Nadam se da će se situacija sa granicama brzo normalizovati i još jednom apelujem na sve da strogo poštuju mjere NKT, a građanima Crne Gore želim dobro zdravlje i pozitivan duh”, navodi Mrvaljević.

Prethodno  ‘’Pjevaljska policija podnijela je nadležnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv S.M. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz Uprave policije. Iz policije su kazali da je S.M. prekršio mjeru kućne samoizolacije.

„Zatečen je na graničnom prelazu Ranče u namjeri da izađe iz Crne Gore. Takođe, ta osoba je prije tri dana bila gost u jednoj emisije Radija Bijelo Polje“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je nadležni sanitarni inspektor naložila da se S.M. vrati u Nikšić, gdje mu je predviđena adresa za samoizolaciju.

 Izvor: CdM i Mina

Foto: CdM

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE