CG danas otvara Poglavlje 8

Međuvladina konferencija između Crne Gore i Evropske unije (EU), na kojoj će i zvanično biti otvoreno Poglavlje 8 – Konkurencija, biće održana danas u Briselu.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade saopšteno je da će, zbog situacije sa epidemijom koronavirusa i ograničene mogućnosti prisustva, u ime Crne Gore na Međuvladinoj konferenciji učestvovati šef Misije Crne Gore pri EU, ambasador Bojan Šarkić.

U ime EU, konferenciji će prisustvovati ambasadorka Irena Andraši, stalna predstavnica Hrvatske pri EU i generalni direktor za evropsku susjedsku politiku i pregovore o pristupanju, Christian Danielsson.

“Crna Gora je dobila odobrenje država članica EU za otvaranje jedinog preostalog pregovaračkog poglavlja 8 – Konkurencija. Održavanju Međuvladine konferencije prethodilo je pozitivno izjašnjavanje o predlogu za otvaranje Poglavlja 8 predstavnika EU zemalja u Radnoj grupi Savjeta EU za proširenje (COELA) i Odbora stalnih predstavnika zemalja članica EU u Briselu (COREPER)”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Rtcg