Policija: Raznijela se muška osoba, građani prijavili događaj

Službenici crnogorske policije rade sve kako bi identifikovali osobu koja je sinoć bacila eksplozivnu napravu u dvorište Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici a potom izvršila samoubistvo. Kako su naveli, policija intenzivno radi kako bi rasvijetlila događaj.

''Sinoć oko ponoći je Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica od građana prijavljeno da se u dijelu grada Preko Morače, kod Sportskog centra Morača, čula eksplozija. Službenici CB Podgorica su odmah nakon toga obišli teren i ubrzo su, preko puta Ambasade SAD-a, na zemljanom dijelu ka obali rijeke Morača, pronašli beživotno tijelo za sada neidentifikovane muške osobe''- navedeno je u saopštenju.

Ova muška osoba je, prema aktivnostima koje su do sada preduzete, stradala usljed aktiviranja eksplozivne naprave, nakon što je prethodno bacila eksplozivnu napravu – bombu u dvorište Ambasade SAD-a.

''Dejstvom eksplozije u dvorištu Ambasade SAD-a, osim kratera koji je ostao na mjestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini Ambasade. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je rukovodio vršenjem uviđaja na licu mjesta. Izuzeti su tragovi sa lica mjesta i oni će biti predmet vještačenja''- dodaju u saopštenju.

Službenici Uprave policije su u komunikaciji sa predstavnicima Ambasade SAD-a u vezi sa ovim događajem.  

 

Izvor:AntenaM