Dvije žene poginule u sudaru automobila i minibusa

U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros oko 8.20 dogodila u mjestu Cerovo kod Bogetića, na magistralnom putu Nikšić - Podgorica, poginule su J.J. (42) i M.V. (46) iz Nikšića, dok je 26 osoba povrijeđeno.

 Zbog izazivanja saobraćajne nesreće uhapšena je D.T, saopštio je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Stevo Šekarić.

Nesreća se dogodila kada su se sudarili minibus kompanije "Glušica" koji se kretao ka Podgorici, i automobila marke Folksvagen budvanskih registarskih tablica koji se kretao ka Nikšiću, nakon čega je minibus sletio u provaliju pored puta, a automobil udario u stijenu.

Uhapšena osumnjičena za izazivanje udesa

Prema riječima rukovodioca ODT-a Steva Šekarića na osnovu činjeničnog stanja utvrđenog na licu mjesta prilikom vršenja uviđaja "proizilazi da je saobraćajnu nesreću izazvala D. T. koja je upravljala putničkim vozilom budvanskih registarskih oznaka".

"Utvrđeno je da je u vožnji prešla na lijevu stranu kolovoza. Ona je po nalogu tužioca lišena slobode i na teret joj se stavlja teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobracaja," saopštio je Šekarić.

Vatrogasci, policajci i zdravstveni radnici izvlačili su tijela stradalih iz minibusa koji se nakon sudara prevrnuo.

Minibus sa 24 mjesta je sletio sa puta u mjestu Cerovo, nadomak Bogetića.

Jedan od očevidaca Saša Rakočević, koji se zatekao na mjestu nesreće gdje su se sudarili minibus i automobil, za Portal RTCG kaže da su prije nego što su došle hitne službe, uspjeli da iz provalije izvuku petoro ljudi. Kaže da su, zajedno sa mještanima, zatekli užasan prizor i da su se plašili da prevrnuti autobus ne ode još niže u provaliju.

Saobraćaj je nekoliko sati bio obustavljen.

Izvor: RTCG