Neophodna saradnja građanski orijentisanih političkih snaga

 Saradnja svih građanski orijentisanih političkih snaga na savladavanju izazova sa kojima se Crna Gora suočava presudna je za dalji napredak države, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i predstavnika Građanskog pokreta URA-e.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, upoznao sagovornike sa opredjeljenjem da se u izborni proces uđe nakon društvenog dijaloga i mogućeg konsenzusa, kojem Vlada teži. „Crna Gora kao malo društvo mora u ovom trenutku da okupi sve koji mogu doprinijeti našim ciljevima. U onome što vi radite vidim potencijal za to“, rekao je Marković. On i predstavnici URA-e, na čelu sa predsjednikom tog građanskog pokreta Dritanom Abazovićem, saglasili su se da je u cilju daljeg napretka Crne Gore presudna saradnja svih građanski orijentisanih političkih snaga na savladavanju izazova sa kojima se država suočava.

Oni su se, tokom razgovora vođenog u okviru inicijative Savez za Evropu, saglasili i u tome da je Crna Gora uspješno izašla iz borbe protiv koronavirusa. Predstavnici URA-e saopštili su da su spremni da predlože i pojedina kadrovska rješenja koja se tiču crnogorskih institucija i da će se o rezultatima inicijative Savez za Evropu odrediti nakon predloga koji stignu iz Vlade.

Izvor: MINA