Premijer Marković formirao radnu grupu za izradu plana mjera pomoći privredi, preduzetnicima i građanima

Predsjednik Vlade Duško Marković formirao je danas radnu grupu za pripremu predloga novog paketa mjera podrške crnogorskim privrednim društvima, preduzetnicima i građanima u suočavanju sa posljedicama pandemije koronavirusa.

Na koordinaciji ekonomskih resora Vlade konstovano je da su se državni organi i crnogorski zdravstveni sistem do sada uspješno suprotstavili pandemiji koronavrusa, da je spašavanje zdravlja i životâ građana i dalje prioritet, ali da je potrebno već sada pokrenuti procese koji će odgovoriti na ekonomski aspekt pandemije.

Cilj mjera je da se obezbijedi pomoć privredi i preduzetnicima da sačuvaju resurse, zaposlene i djelatnost.

Zaključeno je da predlozi Radne grupe budu formulisani u roku od 5-7 dana i da prije nego što ih Vlada usvoji budu sagledani u dijalogu sa socijalnim partnerima u skladu sa strateškom politikom Vlade da sve ekonomske politike usaglašava kroz partnerski dijalog.

U radu koordinacije učestvovali su i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore Refik Bojadžić i predsjednik Upravnog odbora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević.

Izvor:SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE