Hrana bezbjedna, nema bojazni od nedostatka namirnica

Bezbjednost hrane i zdravlje građana nema kompromis, kazala je direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković i dodala se promet roba na granicama odvija nesmetano. Istakla je da ne postoji opasnost od nedostatka namirnica jer roba uobičajeno ulazi u državu.

Ona je kazala da promet roba redovno teče osim transporta koji je usporen. Međutim, inspekcija radi svoj posao kao i prije epidemije virusa korona.“

Ne postoji bilo kakav kompromis kada je bezbjednost hrane u pitanju, jer je zdravlje građana na prvom mjestu. Sve mjere koje smo ranije sprovodili i sada sprovodimo”, kazala je Daković.

Istakla je da nema opasnosti od nedostatka hrane.“Ono što izgleda građanima kao opasnost je kada uđu u prodavnice, pa vide prazne rafove, naročito ulja i brašna, koji ne stižu da se brzo dopunjavaju. 

Međutim, namirnica ne može faliti, robni promet potpuno normalno teče. Kad se uđe u prodavnice posljednjih dana vidimo da se rafovi ponovo normalno pune.

Mislim da nema potrebe za gomilanjem namirnica kod kuće”, kazala je ona.

Istakla je da crnogorska inspekcija prati promet u cijeloj Evropi i u skladu s tim se ponaša.

“Na granicama je sada obiman promet roba, alu uvjeravam građane da je pod nadzorom i kontrolom kao što je bio i prije”, dodaje Daković.

 

Izvor:rtcg