Opština Bijelo Polje nastavlja da sprovodi neophodne mjere u cilju zaštite javnog zdravlja građana

Opština Bijelo Polje poštujući preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, donijela odluku o uvođenju kontrolisanog procesa rada i rotirajućih dežurstava od ponedjeljka, 16. marta, kako bi se obezbijedili uslovi za nesmetanu zaštitu javnog zdravlja i preveniranje pojave i širenja koronavirusa.

Opština Bijelo Polje je donijela Odluku o uvođenju kontrolisanog procesa rada, a preporuka je da kući ostanu majke maloljetne djece, trudnice, radnici stariji od 55 godina i hronični bolesnici. U svakom sekretarijatu i službi dežuraće po jedan zaposleni, dok će na šalteru i pisarnici biti prisutan po jedan radnik sa zaštitnom opremom. Komunalno preduzeće i Vodovod Bistrica će raditi u punom kapacitetu, kao i Komunalna policija i Inspekcija.

Građanima se sugeriše da bez prijeke potrebe ne dolaze lično, već da se informišu putem besplatnog broja telefona 080 050 050, email adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili da zahtjeve podnesu putem „Sistema 48“ pod kategorijom “Ostale kategorije”, servisu koji je dostupan na sajtu i svim pametnim telefonima. Ukoliko građani podnose zahtjev putem Sistema 48 mole se da ostave tačne podatke kako bi službenici mogli da ih kontaktiraju.

Predsjednik Opštine Petar Smolović informisao je na elektronskoj sjednici kolegijuma rukovodioce sekretarijata, direkcija i službi o mjerama predostrožnosti i mjerama za sprječavanje infekcije izazvane koronavirusom koje su komunicirale nadležne institicije – Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje.

Zaposlenima su sugerisane pojačane mjere opreza i pridržavanje preporučenih mjera prevencije. Opština Bijelo Polje je u tom smislu, obezbijedila dovoljne količine sredstva za dezinfekciju za sve službe i zaposlene.

Predsjednik Smolović je poručio sugrađanima da nema mjesta panici, te da se pravovremeno i pouzdano informišu putem portala Instituta za javno zdravlje (www.ijzcg.me), Ministarstva zdravlja (www.mzd.gov.me) i Opštine Bijelo Polje (www.bijelopolje.co.me ).

Predsjednik Opštine, Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Bijelo Polje, kao i svi rukovodioci službi I organa biće u stalnom dežursku i pratiti razvoj situacije i redovno obavještavati građane o svojim aktivnostima.

Izvor: bijelopolje.co.me