O Đuroviću vijećaju prije plenuma?

Vijeće Osnovnog suda u Podgorici moglo bi danas da odluči po prigovoru Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa na odluku da se Goran Đurović vrati u Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) do okončanja sudskog postupka.

Đurović je Osnovnom sudu podnio tužbu protiv države i Skupštine Crne Gore nakon što je na plenarnoj sjednici većinom poslaničkih glasova razriješen sa javne funkcije u RTCG.

Veliki broj pravnih eksperata smatraju da je privremena mjera o Đurovićevom vraćanju pravno neodrživa i da će vjerovatno biti ukinuta na višim instancama. Ukoliko Vijeće, pak, ne ukine privremenu mjeru Osnovnog suda ili ne odluči u roku od osam dana, Skupština bi se na sjutrašnjoj sjednici  prvi put mogla naći u situaciji da mora odložiti izvršenje prethodne odluke. Dio pravnika, međutim, smatraju da se Đurović u tom slučaju automatski vraća u Savjet RTCG, jer Skupština, navodno, ne sprovodi ovu mjeru. Odluka o razrješenju se, tvrde, ne poništava, već sud samo odlaže njeno izvršenje do kraja sudskog procesa zbog čega Skupština ne mora posebnom odlukom vratiti Đurovića u RTCG.

Izvor: Vijesti