Vlada: Otvoreno više važnih pitanja

Više važnih pitanja u cilju proaktivnijeg pristupa u evropskim integracijama otvoreno je na jučerašnjim sastancima premijera Duška Markovića i predstavnika Centra za monitoring (CEMI) i Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Na sastancima, koje Premijer vodi u okviru inicijative Savez za Evropu, predložene su aktivnosti u cilju bržeg napretka Crne Gore na putu ka EU, boljih rezultata u oblasti vladavine prava, nezavisnosti i transparentnosti institucija kao i samog procesa evropske integracije, te jačanja međusobnog povjerenja", piše u saopštenju Vlade.

Kako se navodi, tokom razgovora sa predstavnicima CEMI-ja, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora te organizacije Zlatkom Vujovićem, posebna pažnja je posvećena predlozima za proaktivan pristup u pronalaženju rješenja važnih za snaženje povjerenja u izborni proces.

Osim o pomenutim temama, sa izvršnom direktoricom CRNVO Anom Novaković i njenim koleginicama, razgovarano je i o pitanjima važnim za jačanje povjerenja između Vlade i civilnog sektora.

"Vlada, koja je na čelu sa premijerom Markovićem pokrenula Savez za Evropu, želi sa relevantnim društvenim i političkim akterima razgovor o mogućim rješenjima kojima će se prevazići podjele u društvu kako bi se ostvario naš nesporan cilj – puna integracija Crne Gore u EU. Interes Vlade je svakako i veće povjerenje, bolja saradnja i rezultat koji iz toga treba da proistekne", podsjećaju iz Vlade.

Sastanku su prisustvovali i ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

Izvor:rtcg