Danas protest majki ispred Skupštine

Bivše korisnice naknada za majke sa troje i više djece protestovaće danas ispred Skupštine da bi, kako su navele, branile doživotno stečeno pravo koje im prema Ustavu nije moglo ni biti oduzeto.

Protest će početi u 13 sati.Predstavnica bivših korisnica naknada, Željka Savković, pozvala je sve da sa majkama brane svoje i dostojanstvo svojih domova.

„Pozivam sve one koji poštuju svetinje da sjutra na tri godine obilježavanja od prostesta majki, da mirno pošaljemo jasnu poruku.

Ovih dana majke sa čitavim porodicama brane svoju vjeruj, da nije majki ne bi bilo ni vjernika, ni svetinja, ne bi postojao svijet“, kazala je Savković na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

One traže da se u roku tri mjeseca vrati stečeno pravo majkama, jer jedino na taj način mogu ispraviti nepravdu koja je učinjena majkama, a u suprotnom će postupiti kako smatraju da treba.Ona je kazala da su 16 ferbruara 2017. godine jasno dali do znanja šta traže.

„Tražimo 70 odsto i 40 odsto prosječne zarade koja prethodila godinama ostvarenja tog prava bez kategorizacije“, navela je Savković.

 

Izvor:mina