Birački spisak kvalitetna, ažurna i tačna baza podataka

Crnogorski birački spisak je kvalitetna, ažurna i tačna baza podataka po najvišim međunarodnim standardima, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je to kazao na sastanku sa rezidentnim ambasadorima u Crnoj Gori, šefom Delegacije Evropske unije i predstavnicima međunarodnih organizacija.

“Sve radimo transparentno, jer želimo da stvorimo uslove na osnovu kojih će građani moći da izaberu svoje predstavnike na slobodnim izborima, u atmosferi demokratske tolerancije, mira i poštovanja vladavine zakona“, kazao je ministar.

Nuhodžić je naglasio da značajan dio reformskih aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova doprinosi unapređenju izbornog procesa, što je, u dijelu političkih kriterijuma, jedan od uslova za pristupanje Evropskoj uniji

.“Upravo odgovornost prema građanima, prema biračima, opredijelila nas je da intenzivno radimo na poboljšanju pravnog okvira, koji će omogućiti da građani imaju potpuno povjerenje u izborni proces u Crnoj Gori kao budućoj državi članici Evropske unije.

Naš zadatak – i vlasti i opozicije i civilnog sektora i medija – jeste da dodatno ojačamo povjerenje građana u institucije i integritet izbornog sistema.

I svi treba da budemo posvećeni tom cilju“, zaključio je Nuhodžić.

 

Izvor:rtcg