Jovićević odustaje, Brković i Tadić Mijović kandati za predsjednika opozicije?

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Andrija Jovićević najvjerovatnije će odbiti ponudu Demokratskog fronta da bude kandidat za predsjednika, saznaje CdM.

Sa druge strane, na spisku potencijalnih kandidata građanske opozicije pominje se književnik Balša Brković. Štampani mediji danas pišu da jedan od kandidata građanske opozicije može biti i Milka Tadić Mijović.

Funkcioneri DF-a, sa Jovićevićem su na ovu temu kandidature razgovarali prije dva dana, ali Jovićević je pri stavu da se zakasnilo sa kandidaturom i da “sada, zbog svega što se događa, nije pravi momenat za to”.

Izvor CdM-a tvrdi da je Jovićević još nije saopštio konačan stav, ali da je bliži odluci da odbije nego da prihvati predsjedničku kandidaturu. O predsjedničkom kandidatu kojeg će predložiti i DF-u razmišlja i građanska opozicija.

Kako saznaje CdM, kao jedan od potencijalnih se pominje književnik Balša Brković. Jučerašnjem sastanku građanske opozicije u Podgorici prisustvovali su lideri Demosa Miodrag Lekić, SDP-a Ranko Krivokapić, SNP-a VladimirJoković i GP URA Dritan  Abazović, kao i predstavnik Demokrata Danilo Šaranović.

Navodno je na sastanku predlagana i Vanja Ćalović Marković, ali je ta inicijativa predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića, odbačena, jer je izvršna direktorka MANS-a ranije javno odbila takve ponude.

Izvor: CdM