Poreska inspektorka se brani sa slobode

Inspektorka Poreske uprave, područne jedinice Podgorica, N.Đ. puštena je da se brani sa slobode nakon što je sudija za istrage podgoričkog Višeg suda ukinuo rješenje o zadržavanju do 72 sata, koje je u četvrtak donijelo Specijalno tužilaštvo.

Njen advokat Novak Ražnatović, kazao je Pobjedi da je uvažena žalba koju je uložio na rješenje Specijalnog tužilaštva o zadržavanju do 72 sata i N.Đ je puštena na slobodu.

N.Đ. je sa još sedam osoba uhapšena u četvrtak u nastavku akcije Klap, zbog sumnje da je pripadnik kriminalne organizacije čiji su članovi zloupotrebom položaja i falsifikovanjem isprava oštetili državni budžet za 3,5 miliona eura.

Osim N.Đ, sudija Višeg suda u petak je ukinuo rješenja o zadržavanju za još tri osobe, koje su uhapšene u četvrtak

.Pored N.Đ u četvrtak su uhapšene načelnica i rukovoditeljka odječjenja za inspekcijski nadzor Poreske uprave, područne jedinice Podgorica, S.M. i R.S, kao i bivša sekretarka i savjetnik u Ministarstva finansija M.P. i D.V.

U akciji su uhapšeni i osnivač i izvršni direktor preduzeća Braća Kolić i Migi iz Bijelog Polja, R.K osnivač i izvršna direktorka kompanije Trend Trade iz Podgorice T.K. kao i odgovorno lice podgoričke kompanije Okov B. R.

Izvor:rtcg