Traže izmjene Zakona o saobraćaju

Grupa građana zajedno sa porodicama stradalih u saobraćajnim nesrećama pokrenula je inicijativu za izmjenu Zakona o saobraćaju sa ciljem uvođenja auto kamera koje bi pratile dešavanje tokom vožnje i stanje na crnogorskim putevima.

Na Trgu nezavisnosti do 17 sati će biti organizovano okupljanje na kojem će zainteresovani potpisom moći da podrže ovu inicijativu.

Zainteresovani građani inicijativu moći će da potpišu i narednih dana.Organizatori okupljanja žele da inicijativu upute Skupštini kako bi u diskusiji u najvećem zakonodavnom domu našli najbolja rješenja, ali da bi ovaj predlog ušao u razmatranje potrebno je prikupiti tri hiljade potpisa.

Predstavnica grupe građana, Jelena Mašnić, kazala je da inicijativu smatraju najobjektivnijom mjerom da se reguliše kultura ponašanja i ono što u saobraćaju najčešće izaziva tragične ishode.

Ona je kazala da sve više raste broj onih koji podržavaju inicijativu i da će nastojati da prikupe potreban broj potpisa kako bi inicijativu uputili prema parlamentu.

 

 

Izvor:mina