Predali prijavu za upis u Registar političkih partija

Socijalisti Crne Gore predali su juče  u Podgorici prijavu za upis u Registar političkih partija, čime je pokrenut postupak za formalnu registraciju te stranke, potvrdila je Snežana Jonica, koja će obavljati funkciju predsjednice Socijalista do prvog kongresa. 

Jonica, koja je nekadašnja poslanica i visoka funkcionerka Socijalističke narodne partije, navela je da Program Socijalista Crne Gore predstavlja moderan dokument koji daje odgovor na sve izazove današnjice i predstavlja putokaz ka društvu ravnopravnih i zadovoljnih građana i građanski.

Ona je posebno ukazala na novitete koji organizaciju Socijalista čine drugačijom od ostalih na političkoj sceni.

“Tako, prvi put, imamo predviđen Savjet resornih odbora koji predstavlja svojevrsnu Vladu u sjenci, koji neće samo pratiti dešavanja na društveno-političkoj sceni, već biti alternativa izvršnoj vlasti i nuditi konkretna rješenja za probleme građana”, kazala je Jonica.

Ona je navela da je predviđeno i osnivanje Etičkog odbora koji će pratiti sprovođenje Etičkog kodeksa od strane članova i funkcionera Socijalista Crne Gore, a tu je i Politička akademija preko koje će nove generacije političara sticati potrebna znanja i vještine.

 

Izvor:AntenaM