CG Agencija jedna od najefikasnijih na Balkanu

Crnogorska Agencija za civilno vazduhoplovstvo jedna od najefikasnijih na Balkanu ocijenio je povodom jubileja deset godina postojanja Agencije Eamon Brenan generalni direktor EUROCONTROL-a, druge najznačajnije evropske vazduhoplovne institucije.

Brenan se na svečanosti povodom jubileja Agencije prisutnima obratio iz Brisela video porukom.Iz Agencije navode da su njihovi rezultati priznati od strane svih najvažnijih institucija i organizacija u Evropi i od Ujedinjenih nacija.

Crna Gora je, kako su kazali, u vrhu zemalja po ispunjenosti međunarodnih ICAO standarda sigurnosti u civilnom vazduhoplovstvu, a takođe je u sistemu Jedna bezbjednosna kontrola, što znači da primjenjuje standarde jednake onim u državama članicama Evropske unije."Danas, nakon deset godina, imamo Agenciju čiji su kvalitet i rezultati priznati na evropskom i svjetskom nivou.

To nije prizanje uspješnosti na osnovu političkih kriterijuma, nego priznanje dobijeno na osnovu egzaktnih i mjerljivih rezultata i pokazatelja", kazao je Agencije Dragan Đurović na svečanosti povodom jubileja.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, kao i predstavnici lokalnih vlasti, Savjeta Agencije, vazduhoplovne industrije iz zemlje i regiona, privrede i javnog života.

Izvor:rtcg