Djeca danas razgovaraju sa Đukanovićem

Zlatni savjetnici Ombudsmana razgovaraće danas na Cetinju sa predsjednikom Crne Gore, Milom Đukanovićem, o važnim temama u vezi sa ostvarivanjem dječjih prava, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djeteta.

Djeca, zlatni savjetnici Ombudsmana, preuzeće rezidenciju predsjednika, u skladu sa globalnim UNICEF-ovim konceptom da djeca širom svijeta preuzimaju najvažnije državne ustanove, institucije, medije, škole, biznis sektor.

Iz institucije Zaštitnika podsjetili su da se ove godine obilježava i važan jubilej, 30 godina od usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta.

Navodi se da je poenta da događaj uključi donosioce odluka koji mogu uticati na promjenu života djece, unapređenje stanja i rezultata u toj oblasti.

Značaj UNICEF-ove ideje prepoznao je i uvažio predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, koji će sa djecom tog dana razgovarati o mnogim važnim pitanjima koja se tiču obrazovanja, zdravstva, socijalne politike, mobilnosti mladih, prevencije vršnjačkog nasilja, sporta i drugim važnim temama”, kaže se u saopštenju.

 

Izvor:rtcg